Nemáte chuť k jídlu? Dejte si hořec

Rostlina, která se vyskytuje i u nás na horských loukách a pastvinách. Chutí svému názvu hořec žlutý dělá jen čest, fakt je hodně hořká. Jinak se jí říká také encián, gencián, postřelenec, trlič nebo žlučník. A...

Bambus jako zdravá potravina

Je rychle rostoucí rostlina s všestrannou využitelností. V asijských zemích se používá jako stavební materiál, v Evropě ho známe většinou jako okrasnou rostlinu. Má ovšem i další možnosti využití, neboť slouží ...

Maqui – zázračná bobule z Patagonie

Největší předností malé černofialové bobule pocházející z Patagonie jsou její antioxidační účinky. Maqui má daleko nejvyšší obsah antioxidantů na světě, což lze poznat již podle zabarvení způsobeného anthocyany...

Jalovec čistí tělo a dobře se pije

Jalovec je u nás poměrně známý a netřeba ho nijak složitě představovat. Jeho plody jednak léčí, ale dobře se i pijí, když se z nich připravuje populární alkohol borovička a gin. Navíc jeho dřevo krásně voní, a ...