Ovesná kaše je zdravým zdrojem vlákniny a bílkovin, skvěle se hodí jako vydatná snídaně či svačina. Nekupujeme již připravenou instantní rýži s přidanými přísadami, ale připravujeme si vždy vlastní, abychom měli přehled nad všemi ingrediencemi, které použijeme.

Potřebujeme:

  • 20 dkg ovesných vloček
  • sůl
  • 1 a 1/4 l mléka
  • 2 dkg másla na vaření kaše
  • 5 dkg másla na polití
  • 5 dkg cukru na posypání

Postup:

Do studeného mléka dáme máslo, přisypeme vločky a za stálého míchání vaříme 25-30 minut. Uvařenou kaši omastíme máslem a posypeme cukrem, popřípadě skořicí nebo vanilkou. Kaši můžeme též polít několika lžicemi sladké smetany a podávat s čerstvým nebo kompotovým ovocem.