Pro 4 osoby potřebujeme:

  • 1/4 l olivového oleje
  • 2 pálivé papričky (feferonky)
  • 2-4 stroužky česneku
  • 1 polévkovou lžíci zrnek pepře
  • 4 bobulky jalovce
  • 1 bobkový list
  • 1 větvičku rozmarýnu
  • 1 větvičku tymiánu
  • 1 zelenou cibulku
  • 100 g sýra Provolone
  • 100 g sýra Bel Paese
  • 100 g Gorhonzoly
  • 100 g ovčího sýra

Postup přípravy:

1 . Olej s paprikami, česnekem a ostatním kořením zahřejeme v nádobě, odstavíme a necháme vychladnout.

2. Zelenou cibulku nakrájíme na kolečka a se sýry nakrájenými na kostky dáme do zavařovací sklenice.

3. Polijeme olejem a necháme v chladničce nejméně přes noc marinovat.

4. Sýrové kostky vyjmeme z oleje a podáváme s bylinkovou vánočkou.

Nové články