Pokud máte rádi patlažány, neváhejte je vyzkoušet ve formě chutného salátu.

Potřebujeme:

  • 3 patlažány
  • 10-15 masitých paprik
  • sůl
  • 3 stroužky česneku
  • olej a ocet podle chuti

Postup:

Patlažány opečeme bez tuku na horké plotně, aby byly docela měkké. Modrou kůžičku sloupneme a patlažány na drobno rozsekáme nebo umeleme na strojku. Zároveň opečeme i pěkné masité papriky, které předem zbavíme vnitřních jader a po opečení sloupneme tenkou slupku. Pak je také umeleme nebo usekáme. Patlažány a papriky dáme do misky, posolíme, okořeníme česnekem utřeným se solí a podle chuti přidáme ocet a olej. Takto připravené patlažány podáváme jako salát k masu nebo jich použijeme jako pomazánky na chléb.