Jsou semínka z jablek jedovatá?

Více než často se při přípravě koktejlů z jablek setkáváme s lidmi, kteří mixují jablka celá, včetně jader a pecek. Semínka neboli pecky obsahují spoustu živin, které bychom neměli zbytečně vyhazovat do koše. N...

Naučte se solit zdravě

To, že přemíra soli je pro organismus škodlivá, všichni víme. Tak jako jiné suroviny, má i sůl vedle záporů i své klady. Ty spočívají v udržování rovnováhy tekutin v těle a krevního tlaku, v úpravě chuti mnohýc...

Světlé i temné stránky pití čaje

Čaj dokáže zklidnit i povzbudit, často nás zahřeje v chladných dnech a někteří si bez něj nedovedou představit ani jediný den. I přesto, že se jedná o nejpopulárnější nápoj po celém světě, jen málokdo zná jeho ...

Skořici využijeme nejen v kuchyni

Skořicovník cejlonský je strom, ze kterého velmi důvěrně známe jeho kůru. Ta je využívána v potravinářství čili v našich kuchyních, ale také při výrobě likérů a ve vinařství. Nejznámější jsou dva druhy skořicov...