Omega – 3 mastné kyseliny

Omega – 3 mastné kyseliny jsou tělu prospěšné tuky, které si však tělo neumí samo vytvořit. Mají velký význam pro činnost nervové soustavy (především mozku), podporují správný růst a vývoj a mohou pomoci snižovat výskyt kardiovaskulárních onemocnění. Jsou proto přijímány prostřednictvím stravy. Nacházející se především v tučných rybách (losos, sardinky, makrely). Obsahují je i ořechy.

Kristýna Brázdová

Psaní je pro mě velkým koníčkem a vášní v jednom. Zdraví a příroda jsou moje nejoblíbenější témata, a proto i často přispívám na tento magazín. Mimo počítač ráda vařím, a tak možná ode mě uvidíte i tipy na něco dobrého na zub. :)

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X