Fialová kukuřice skutečně existuje, nejde o žert, ale o populární plodinu, která obsahuje vysoké množství zdraví prospěšných látek a živin. Tento druh kukuřice se nazývá Maiz morado a pěstuje se hlavně v Andách. Tato odrůda byla známá již ve starobylých civilizacích. Její výhody využívali již staří Inkové. Je považována za „klíč ke zdraví“. Obsahuje celou řadu vitamínů (A, B1, B2, B3 a C) a minerálů (železo, vápník, fosfor). Je zdrojem silných přírodních antioxidantů, které chrání membrány buněk před volnými radikály, předčasným stárnutím a před vznikem civilizačních chorob. Barviva (antokyany), které patří do skupiny flavonoidů, mají protinádorové účinky a jsou dobrou prevencí proti rakovině žaludku a tlustého střeva.

Zde jsou některé z nejlepších přínosů fialové kukuřice

  • Protirakovinné vlastnosti – Podle výzkumníků z Ohio State University obsahuje fialová kukuřice množství anthokyaninů, které pomáhají při ničení více než 20% nádorových buněk. Tyto protinádorové vlastnosti byly porovnány s jinými potravinami jako jsou ředkvičky, hrozny, bobule a mrkev.
  • Boj proti obezitě – Univerzita Doshisha z Japonska provedla studie, které zjistily, že fialová kukuřice je jednou z nejlepších věcí, která vám pomůže v boji proti obezitě.
  • Protizánětlivé vlastnosti – Podle výzkumu provedeného v Japonsku na univerzitě Tokai Gakuen obsahuje anthokyaniny, které mají celou řadu protizánětlivých vlastností.

Kromě těchto úžasných přínosů vám pomůže také fialová kukuřice:

  • v boji s diabetem
  • podpoří snižování krevního tlaku i hladiny cholesterolu
  • pomůže upravit hladinu cukru v krvi
  • chrání cévy před poškozením
  • dodá výživu mozkovým buňkám
  • podpoří růst a krásu vlasů i nehtů
  • zpomaluje procesy stárnutí
  • redukuje vznik vrásek, pleti dodá zářivý vzhled
  • podpoří zrak