Kořeněné placky

Pro 4 osoby potřebujeme:

  1. 350 g pšeníčné mouky (typ 1050)
  2. 150 g pšeničného celozrnného šrotu (typ 1700)
  3. 1 balíček sušeného droždí
  4. 1 lžičku mořské soli
  5. 1 lžíci medu
  6. 1/8 I miéka
  7. 1/8Ivody
  8. 50 g másla nebo neztuženého rostlinného tuku

Dále:

  • 4 lžíce mléka
  • 4 lžíce sezamových semen
  • olej na vymazání

Postup přípravy:

1. V míse smícháme mouku, sušené droždí, mořskou sůl a med.

2. Přidáme mléko, vodu, máslo nebo rostlinný tuk a koření; vypracujeme vláčné těsto.

3. Přikryjeme & necháme kynout na teplém místě 30 minut.

4. Ještě jednou propracujeme a vytvarujeme malé placky.

5. Poklademe na pomazaný plech.

6. Potřeme mlékem a posypeme sezamovými semeny.

7. Pečeme 25-30 minut v předehřáté troubě na 200 °C, vyjmeme a podáváme teplé nebo studené.

Barbora Brodacká

Mezi mé koníčky patří zdravé vaření a sport. Ráda žiji zdravě a o svoje zkušenosti a znalosti se s vámi dělím na tomto webu. Snad vám moje články pomohou a dozvíte se něco nového! :-)

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X