Jáhlová kaše

Jáhlová kaše je nejjednodušším pokrmem z jáhel, který si nyní představíme.

Potřebujeme:

  • 25 dkg jahel
  • 1/2 l mléka
  • sůl
  • 3 dkg sádla
  • 5 dkg škvarků nebo 5 dkg másla
  • 5 dkg cukru
  • skořice

Postup:

Jáhly opereme, dvakrát spaříme vařící vodou. Dobře je vždy ve vodě promícháme a scedíme. Potom na ně nalijeme vařící mléko, přidáme sůl, malý kousek omastku a jáhly na mírném ohni uvaříme do měkka. Jsou-li šály ještě tvrdé a mléko se už vyvařilo, přilijeme ještě trochu vařícího mléka. Podáváme-li jáhly jako slaný příkrm, promícháme je se škvarky a polijeme sádlem. Upravujeme-li je jako sladký pokrm, poléváme je máslem a sypeme cukrem a skořicí. Při dováření můžeme do jahel přidat předem namočené sušené švestky.

Pavla Novotná

Miluji přírodu a vše co s ní souvisí. Hrozně ráda cestuji a zajímám se o různé bio produkty, zdraví prospěšné látky, vitamíny apod. Snad vám moje články pomohou najít odpovědi na otázky co vás trápí.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X