Fazolové lusky

Fazolové lusky jsou lahůdkou, která je navíc velmi zdravá, obsahují karoten i vitamín C, vápník a železo. Jsou však hůře stravitelné, neboť obsahují buničinu. Lusky kupujeme mladé, s nevyvinutými semeny, svěží a nepovadlé, protože jen u těch se dají vlákna odstranit. Odřízneme vždy špičku lusku a postranní vlákno stáhneme. Když se dají vlákna špatně odstranit, vložíme fazolky na chvilku do horké vody. Na trhu bývají fazolky obvykle zelené a žluté.

Pavla Novotná

Miluji přírodu a vše co s ní souvisí. Hrozně ráda cestuji a zajímám se o různé bio produkty, zdraví prospěšné látky, vitamíny apod. Snad vám moje články pomohou najít odpovědi na otázky co vás trápí.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X