Pravidelná konzumace okurek je podle výzkumů zdravější, než se předpokládalo. Mnoho lidí považuje okurky za běžnou zeleninu a ani netuší, že dříve rostly pouze v teplých oblastech Indie a Číny. Představíme si nejdůležitější přínosy, které získáme jejich každodenní konzumací.

Podporují hydrataci

Obsahují až 96% procenty vody. Mohou také pomoci neutralizovat kyseliny v žaludku a čerstvé plátky okurky jsou účinným způsobem, jak zmírnit popáleniny kůže.

Eliminují toxiny

Vysoký obsah vody v okurce může absorbovat toxiny v našem těle a pomoci odstranit odpad ve střevech. Díky pravidelné konzumaci hydratujeme naše tělo a eliminujeme tvorbu ledvinových kamenů.

Skvělý zdroj vitamínů

Okurky obsahují celou řadu vitamínů, patří mezi ně především A, B a C. Tyto vitamíny pomáhají podporovat imunitu a zvyšují v těle energetickou hladinu.

Minerály pro pokožku

Okurky obsahují draslík, hořčík a oxid křemičitý, tyto minerály mohou zlepšit kvalitu pokožky.

Pomoc při redukční dietě

Okurky urychlují metabolismus a podporují ztrátu hmotnosti.

Pomoc unaveným očím

Pokud jsou vaše oči unavené, položte na ně několik plátků čerstvé okurky. Pomohou snížit otoky a váčky pod očima.

Stabilizace krevního tlaku

Okurky mohou regulovat krevní tlak a zabránit mnoha kardiovaskulárním problémům.

Pozitivní vliv na vlasy a nehty

Vysoký obsah oxidu křemičitého v okurkách dělá vlasy a nehty silnější a zářivější.

Zmírňují bolesti kloubů a svalů

Vitamíny a minerály v této zelenině mohou snadno bojovat proti bolesti kloubů a svalů.

Podpora zdraví ledvin

Okurky mohou snížit hladinu kyseliny močové v těle a udržet tak ledviny zdravé.

Nižší hladina cholesterolu

Okurky jsou bohaté na steroly, silné sloučeniny, které mohou snížit hladinu LDL cholesterolu v krvi a zabránit tak řadě onemocnění.