Je všeobecně známo, že kouření je špatný zlozvyk, který ohrožuje naše zdraví. Nedávný výzkum potvrdil, že kouření je hlavním viníkem u 87% úmrtní na rakovinu plic. To však není pouze jediné riziko, který s sebou tento zlozvyk přináší. Patří sem například i špatná funkce štítné žlázy, citlivost na inzulín, diabetes typu 2, hypertenze, mrtvice, srdeční onemocnění, onemocnění plic, cév a další. Bohužel negativní účinky kouření se mohou objevit i dlouho poté, co jste přestali kouřit. Vhodné je tedy zaměřit se na potraviny, které dokáží vaše tělo detoxikovat od nikotinu a dalších látek, představíme si nekteré z nich.

Potraviny, které mohou snížit negativní účinky kouření a detoxikují tělo

Voda

Je především známá jako základní životní tekutina. Doporučená denní dávka pomáhá eliminovat toxiny z pokožky i z těla.

Mrkev a mrkvová šťáva

Pravidelná konzumace mrkvové šťávy může výrazně eliminovat toxiny z těla. Mrkev je, kromě jiného, bohatá na vitamíny C, K, B a A, které podpoří vaši pokožku.

Brokolice

Je to zelenina, která obsahuje velké množství minerálů, vitamínů a živin. Její pravidelná konzumace může podpořit zdraví plic.

Bobulové plody

Drobné bobuloviny mají velkou schopnost detoxikovat organismus, díky čemuž z těla odstraňují škodlivé látky.

Sušené bylinky

Většina bylinek má schopnost snížit hladinu nikotinu a zároveň našemu tělu poskytuje širokou škálu vitamínů a minerálů.

Kiwi

Obsahuje velké množství minerálů a vitamínů (A, C, E).

Pomeranče

Tento druh ovoce je pozoruhodným zdrojem vitamínu C, který pomáhá snižovat stres a úzkost, čímž se snižuje riziko „chuti“ na cigaretu.

Granátové jablko

Toto ovoce pomáhá zlepšit krevní obraz a průtok krve.

Pokud tedy chcete detoxikovat vaše tělo od škodlivin z kouření, zařaďte tyto druhy potravin do svého jídelníčku.