Jaro jsme přeskočili a léto začalo. A s ním taky strach o pokožku a zvýšená péče. Naplácat na sebe krém ale není jediný způsob, jak se chránit. Je dobré v létě zvýšit konzumaci potravin, které vaší kůži prospějí. Rakovina kůže si na vás pak jen tak nepřijde!

Losos&Chia

Tyto potraviny jsou bohaté na omega-3 mastné kyseliny, které disponují extrémně protizánětlivými účinky. Chrání tak buňky před poškození volnými radikály vyvolanými sluncem, takže vaše pokožka je pak potažená něčím jako oxidačním pudrem. Je vědecky prokázáno, že tyto kyseliny mají moc zabránit vzniku rakoviny kůže.

Rajčata&Mrkev

Karoten obsažený v zelenině dokáže pokožku ochránit před UV zářením. Spolu s jinými antioxidanty má beta-karoten výborné účinky ve zmírňování reakce na spáleniny. Dalšími takovými potravinami jsou sladké brambory, oranžová paprika, růžový grep, meloun a guave.

Hořká čokoláda

Flavonoidy v čokoládě jsou schopné uchránit vaši pokožku před poškozením sluncem. Studie prokazují, že dlouhodobá konzumace čokolády bohaté na kakao zlepšuje fotoprotekci, zvyšuje prokrvení pokožky a hydratuje kůži, především u žen. Jako byste potřebovali další důvod jíst čokoládu…

Salátová zelenina

Všichni víme, že brokolice, květák a kale patří do skupiny superfood, protože jsou plné antioxidantů. Ty zmírňují dopad volných radikálů, které na vás útočí ze slunečních paprsků. Hrají taky významnou roli v prevenci nejen rakoviny kůže, ale i dalších forem rakoviny. Pokud jste rakovinu kůže už prodělali, je salátová zelenina nejlepším prostředkem, jak zajistit, aby se už nevrátila.

Zelený čaj

Studie prokázaly, že každodenní konzumace čaje ve spojení se středomořskou stravou vás dokáže ochránit proti rakovině a snížit riziko poškození sluncem. Antioxidant obsažený v čaji působí protizánětlivě a taky neutralizuje volné radikály zodpovědné za vznik vrásek.